Hjem / Artikler / PHCbi Inkubatorer med IncuSafe interiør

PHCbi Inkubatorer med IncuSafe interiør

Det er ikke alltid like lett å holde tunga rett i munn når en snakker om IncuSafe. Vi skal prøve så godt vi kan å forklare hva IncuSafe er og hvilke fordeler denne teknologien gir.

Det er spesielt tre fordeler vi fremhever når vi snakker om IncuSafe Inkubatorer: aktiv bakgrunns dekontaminering, presist og regulert miljø og to typer sterilisering. Navnet IncuSafe kommer fra incu som er den valgte forkortelse av incubation og safe som er det engelske ordet for sikkerhet. Med andre ord – sikkerhet under inkubering.

Co2 inkubator modell 170M

 

Aktiv bakgrunns dekontaminering

IncuSafe inkubatorer er designet slik at de aktivt forhindrer forurensing av inkubatoren under kultivering av cellekulturer. Interiøret består av en unik legering av rustfritt stål og kobber som eliminerer forurensning og demper effekten av luftbåren forurensing som forårsakes av normal bruk. IncuSafe inkubatorer kombinerer avansert teknologi, unike designfunksjoner og høy kvalitet i det mest presise og regulerte miljøet for cellekultur. Denne kombinasjonen gir enestående ytelse, fleksibilitet og en mulighet til å optimalisere resultater og reproduserbarhet på en helt ny måte.

Les også: Fordeler med å leie laboratorieutstyr

 

Presist og regulert miljø

IncuSafe-inkubatorer tilbyr nøyaktig kontroll, via en touch screen, av alle forhold i kammeret. Teknologien tillater at temperaturer reguleres gjennom tre uavhengige varmesoner under mikroprosesser med såkalt P.I.D kontroll. Innebygde sensorer av høy kvalitet sørger for at den til enhver tid har full kontroll på CO2 i standard inkubatorer og CO2/O2 i Multigass inkubatorer. Inkubatorene har en meget rask gjenoppretting, såkalt «recovery time».

Med en valgfri isolert Safecell UV lampe får man muligheten for å dekontaminere luft som sirkulerer i inkubatoren, samt vannreservoar, uten å skade noen av cellekulturene. Under cellekulturen jobber IncuSafes bakteriedrepende interiør og SafeCell UV-lampe kontinuerlig for å forhindre forurensing. Denne teknologien har vært i bruk i Norge siden 2006 innen IVF laboratorier.

Les også: Alt du trenger å vite om CO2-inkubatorer

 

To typer sterilisering

Sterilisering og rengjøring av inkubatorer er kritisk for at arbeidet skal kunne gi nødvendige resultater. Når det er behov for ytterligere sterilisering, samt å kunne tilstrekkelig rengjøre inkubatorer har PHCbi to metoder for dette. Første metode sørger for en rask og effektiv rengjøring. Her renser H2O2, kammeret på mindre enn tre timer ved lav temperatur.
Den andre metoden kalt «Dual Heat Sterilisation» er en 180°C steriliseringsprosess som går over 11 timer. Inkubatorene trenger heller ikke re-kalibrering etter steriliseringen, i tillegg til at ingen komponenter behøver å demonteres før prosessen.

IncuSafe Multigass-inkubatorer er sertifisert med «Class IIA Medical Device». Disse inkubatorene optimaliserer cellekultur fra pattedyr gjennom variabel CO2 og O2-kontroll for å kunne simulere in vivo forhold. MCO-170M gjør at man oppnår mer nøyaktig resultater og høyere reproduserbarhet ved dyrking av celler ved fysiologiske oksygennivåer. Under cellekultur jobber inkubatoren kontinuerlig for å forhindre forurensning med IncuSafe og Safecell UV.

Ønsker du mer informasjon om IncuSafe, eller har du spørsmål rundt våre inkubatorer? Ta kontakt med oss i Kilab.