Hjem / Referanser / Med Kilab får man mye mer enn bare leveransen

Med Kilab får man mye mer enn bare leveransen

TosLab i Tromsø er strålende fornøyd med laboratoriet Kilab bygde for dem.

toslab labinnredning

TosLab har solgt mikrobiologiske og kjemiske analysetjenester siden de ble etablert i 1998. Tre år senere tok de over laboratoriet til Næringsmiddeltilsynet i Tromsø. Da de vokste ut av sine lokaler, fikk de behov for et nytt analyselaboratorium, på Trofi Teknopark. Innredningen var det Kilab som sto for.

– I prosessen hvor vi lette etter leverandører, pratet vi med Kilab og satt igjen med et veldig godt inntrykk. De er ja-mennesker, rett og slett. Selv om vi mange ganger kom med ulike endringer fram og tilbake, så var de veldig hjelpsomme og tålmodige med oss. De er løsningsorienterte, fikser og ordner uten noe problem, sier Vegard Tennes, daglig leder i TosLab.

Problemfritt samarbeid

Lokalet de har tatt over, sto helt tomt, så hele laboratoriet på 850 kvadratmeter måtte bygges fra bunnen av. Tennes trekker frem at samarbeidet med Kilab var problemfritt og at de leverte til avtalt tidspunkt, slik at TosLab kunne begynne sitt arbeid i den nye laben i oktober 2021. 

– Alle som jobber her er svært fornøyde. I forkant av planleggingsfasen jobbet vi tett med Kilab. Det hjelper at de har erfaringer fra tilsvarende oppdrag. De kom med mange gode innspill og presenterte løsningene våre med gode tegninger og gode forklaringer, slik at vi fikk tilpasset laboratoriedriften som vi ønsket, sier Tennes. 

Mer enn bare et innredet laboratorium

Å bygge et nytt laboratorium, krever en solid forståelse for HMS, kontaminering og analytikerens arbeidsflyt, samt praktiske aspekter som renhold og ventilasjon. Ved å bruke Kilab, fikk Tennes og TosLab ikke bare en ferdig innredet lab, men gode råd og innspill i planleggingsfasen. 

– Jeg vil absolutt anbefale andre å bruke Kilab, for man får så mye mer enn bare leveransen. Man får gode råd basert på den erfaringen de har. Jeg klarer ikke finne en eneste ting å bemerke, for alt har vært en positiv opplevelse, helt fra prosjekteringen til når alt har kommet på plass. De har også hjulpet oss med etterbestillinger, ting vi ville vente litt med til vi hadde bodd oss inn. De kommer og monterer når enn det skulle være noe. Vi er svært fornøyde med leveransen, avslutter Tennes.

Trenger du en ny lab? Ta kontakt med Kilab, eller fyll ut kontaktskjemaet under, så kontakter vi deg!