Hjem / Artikler

Artikler

Gram kjøleskap

Gram kjøleskap for biolagring

Stoffer som kan avgi farlig gass og luft, og samtidig må lagres under kjøling har lenge vært en komplisert og tidkrevende prosess. ExGuard fra Gram er en ny løsning som gjør det mye enklere for deg og din arbeidsplass. 

Les mer

batteriskap Düperthal Battery Line 90

Ladeskap til batterier

Branner kan oppstå ved lading av litium-ion batterier. Et ladeskap er løsningen for å øke brannsikkerheten. Batterier kommer med mange forskjellige kvaliteter. Noen er designet for å holde lenge av gangen, men brenne ut fort, mens andre må lades ofte og har en lang levetid. På et laboratorium er det ekstra viktig å benytte seg av riktige batterier, for å sikre arbeidet ditt og forebygge skade på verdifullt utstyr. Med Battery Line 90 fra Düperthal får du optimal lading av batterier og trygg oppbevaring. 

Les mer

Medisinkjøleskap fra Haier

Medisinkjøleskap til laboratorium

Med medisinkjøleskap er du sikret trygg og kvalitetssikker oppbevaring av medisiner. Her er grunnen til hvorfor du burde bruke medisinkjøleskap i ditt laboratorium. 

Les mer

Haier Biomedical

Haier Biomedical: Vår nye leverandør

Kilab er stolte av å nå få representere produktene til Haier Biomedical – et selskap som står for nyskapning, høy kvalitet og ypperlig design.

Les mer

Kilab sine lokaler i Nittedal

Kilab har flyttet til nytt lokale

Vi har flyttet fra det gamle kontoret i Jessheim til splitter nytt lokale i Nannestad.

Les mer

avtrekkskap i laboratorium

Tilbehør til avtrekkskap

De fleste laboratorier i Norge har et eller flere avtrekkskap, men ikke alle er utstyrt med smart tilbehør. Her er noe av det viktigste utvalget Kilab tilbyr.

Les mer

Laboratorium

Dette bør du tenke på før du innreder laboratoriet

Det å innrede et laboratorium er tidkrevende – det gjelder å bruke god tid i alle faser for best mulig resultat. Uansett om du skal utvide et eksisterende laboratorium, innrede et helt nytt eller bare bytte ut noen av komponentene, kan Kilab hjelpe deg.

Les mer

En elektrisk arbeidsbenk til laboratorium fra to vinkler

Fordeler med elektrisk arbeidsbenk i laboratoriet

Den perfekte arbeidsbenken er elektrisk. God arbeidsstilling er like viktig på en lab som på andre arbeidsplasser og gir de ansatte en bedre arbeidshverdag.

Les mer

Safecenter sikkerhetsskap

Hvilke kjemikalieskap trenger jeg?

I et laboratorium med farlige stoffer og prøver er riktig oppbevaring særdeles viktig. Man trenger gode kjemikalieskap. Her tar vi en gjennomgang av brannskap, syreskap og giftskap.

Les mer

avtrekkskap i laboratorium

Laboratorie-ventilasjon og avtrekkskap – alarm, skapstyring og motorisert heveluke

Hvorfor velger vi å utføre bestemte arbeidsoppgaver i et avtrekkskap? Svaret er innlysende, vi ønsker å beskytte oss selv og andre mot de mediene vi arbeider med fordi de er helseskadelige eller farlige.

Les mer

5 grunner til hvorfor du bør velge en cryofryser fremfor en nitrogenfryser

Nå som det finnes cryofrysere kalde nok til å lagre sæd- og eggceller, har disse noen klare fordeler over nitrogenfrysere. Sistnevnte kan sikkert friste ut av gammel vane, men sannheten er at en cryofryser er både enklere å håndtere og har mye lavere driftskostnader.

Les mer

Avtrekkskap og sikkerhetsbenk

Hva er forskjellen mellom avtrekkskap og sikkerhetsbenk klasse 2 (LAF)?

Vi ser på forskjellen mellom avtrekkskap og sikkerhetsbenk klasse 2 (LAF). La oss forklare deg forskjellen og legge misforståelsene død – en gang for alle.

Les mer

Alt du trenger å vite om CO2-inkubatorer

Det finnes flere ulike typer inkubatorer som alle brukes på ulike måter. I denne artikkelen skal vi fokusere på CO2-inkubatorer og den viktige rollen den spiller for ulike bransjer i samfunnet.

Les mer

Plasma-, ultra-, nitrogen- og cryofryser – hva er forskjellen?

Universiteter, sykehus og IVF-klinikker er noen av de institusjonene som daglig bruker fryseskap eller -boks. Behovene deres er dog ganske ulike fra hverandre, og dermed må fryserne de tar i bruk også være det.

Les mer

Liten sikkerhetsbenk klasse 2

Antibiotika-håndtering i medisinrom

Sikkerhet for ansatte og pasienter bør være førsteprioritet på norske sykehus, og andre institusjoner der det håndteres medisin. Derfor bør en LAF benk klasse 2 være fast inventar på alle arbeidsplasser som håndterer antibiotika og annen medisin.

Les mer

Hvordan bruke frysetørker

Hvordan velge riktig frysetørker? Slik går du frem

Der er ikke alltid lett å komme til en beslutning rundt hvilken frysetørker en skal velge til sitt laboratorium. For å kunne komme til en konklusjon er følgende spørsmål essensielle å stille seg:

Les mer

frysetørkere

De tre stegene av frysetørking – forklart

Kort forklart er frysetørking en prosess der et produkt tørkes ved å fjerne vanninnholdet med lav temperatur og lavt trykk. Vi ser på de tre stegene i prosessen og hvordan en frysetørker gir best mulig resultat.

Les mer

Laboratorium 2

Vanlige spørsmål om innredning av laboratoriet

Kilab har siden oppstarten i 1988 levert til laboratorier over hele Norge. Med fokus på sikkerhet og kvalitet leverer vi skreddersydde løsninger til ditt laboratorium.

Les mer

Leie labutstyr

Fordeler med å leie laboratorieutstyr

Hos Kilab har du muligheten til å leie alle våre produkter gjennom vår nye tjeneste Kilab Leie. Dette er en løsning som gir fleksibilitet for deg som kunde. Her kan du kjapt lese om fordelene ved å leie laboratorieutstyr gjennom Kilab.

Les mer

avtrekkskap i laboratorium

Utforming, sikkerhet og riktig bruk av avtrekkskap

Kilab tilbyr noen av markedets aller beste avtrekkskap med hensyn til sikkerhet, ergonomi og brukervennlighet. Den aerodynamiske utformingen av fronten gjør at avtrekkskapet er meget sikkert mot utslipp. Den skrå fronten tillater en god arbeidsstilling for operatøren, uavhengig om det er for stående eller sittende arbeid.

Les mer