Artikler

Safecenter sikkerhetsskap

Hvilke kjemikalieskap trenger jeg?

I et laboratorium med farlige stoffer og prøver er riktig oppbevaring særdeles viktig. Man trenger gode kjemikalieskap. Her tar vi en gjennomgang av brannskap, syreskap og giftskap.

Les mer

avtrekkskap i laboratorium

Laboratorie-ventilasjon og avtrekkskap – alarm, skapstyring og motorisert heveluke

Hvorfor velger vi å utføre bestemte arbeidsoppgaver i et avtrekkskap? Svaret er innlysende, vi ønsker å beskytte oss selv og andre mot de mediene vi arbeider med fordi de er helseskadelige eller farlige.

Les mer

Cryofryser med åpent lokk

5 grunner til hvorfor du bør velge en cryofryser fremfor en nitrogenfryser

Nå som det finnes cryofrysere kalde nok til å lagre sæd- og eggceller, har disse noen klare fordeler over nitrogenfrysere. Sistnevnte kan sikkert friste ut av gammel vane, men sannheten er at en cryofryser er både enklere å håndtere og har mye lavere driftskostnader.

Les mer

Hva er forskjellen mellom avtrekkskap og sikkerhetsbenk klasse 2 (LAF)?

Vi ser på forskjellen mellom avtrekkskap og sikkerhetsbenk klasse 2 (LAF). La oss forklare deg forskjellen og legge misforståelsene død – en gang for alle.

Les mer

Bilde av Co2 inkubator modell MCO-230AIC

Alt du trenger å vite om CO2-inkubatorer

Det finnes flere ulike typer inkubatorer som alle brukes på ulike måter. I denne artikkelen skal vi fokusere på CO2-inkubatorer og den viktige rollen den spiller for ulike bransjer i samfunnet.

Les mer

ULT Fryseskap og fryseboks til laboratorium

Plasma-, ultra-, nitrogen- og cryofryser – hva er forskjellen?

Universiteter, sykehus og IVF-klinikker er noen av de institusjonene som daglig bruker fryseskap eller -boks. Behovene deres er dog ganske ulike fra hverandre, og dermed må fryserne de tar i bruk også være det.

Les mer

Liten sikkerhetsbenk klasse 2

Antibiotika-håndtering i medisinrom

Sikkerhet for ansatte og pasienter bør være førsteprioritet på norske sykehus, og andre institusjoner der det håndteres medisin. Derfor bør en LAF benk klasse 2 være fast inventar på alle arbeidsplasser som håndterer antibiotika og annen medisin.

Les mer

Hvordan velge riktig frysetørker? Slik går du frem

Der er ikke alltid lett å komme til en beslutning rundt hvilken frysetørker en skal velge til sitt laboratorium. For å kunne komme til en konklusjon er følgende spørsmål essensielle å stille seg:

Les mer

frysetørkere

De tre stegene av frysetørking – forklart

Kort forklart er frysetørking en prosess der et produkt tørkes ved å fjerne vanninnholdet med lav temperatur og lavt trykk. Vi ser på de tre stegene i prosessen og hvordan en frysetørker gir best mulig resultat.

Les mer

Bilde av Co2 inkubator modell MCO-230AIC

PHCbi Inkubatorer med IncuSafe interiør

Det er ikke alltid like lett å holde tunga rett i munn når en snakker om IncuSafe. Vi skal prøve så godt vi kan å forklare hva IncuSafe er og hvilke fordeler denne teknologien gir.

Les mer

Vanlige spørsmål om innredning av laboratoriet

Kilab har siden oppstarten i 1988 levert til laboratorier over hele Norge. Med fokus på sikkerhet og kvalitet leverer vi skreddersydde løsninger til ditt laboratorium.

Les mer

Fordeler med å leie laboratorieutstyr

Hos Kilab har du muligheten til å leie alle våre produkter gjennom vår nye tjeneste Kilab Leie. Dette er en løsning som gir fleksibilitet for deg som kunde. Her kan du kjapt lese om fordelene ved å leie laboratorieutstyr gjennom Kilab.

Les mer

avtrekkskap i laboratorium

Utforming, sikkerhet og riktig bruk av avtrekkskap

Kilab tilbyr noen av markedets aller beste avtrekkskap med hensyn til sikkerhet, ergonomi og brukervennlighet. Den aerodynamiske utformingen av fronten gjør at avtrekkskapet er meget sikkert mot utslipp. Den skrå fronten tillater en god arbeidsstilling for operatøren, uavhengig om det er for stående eller sittende arbeid.

Les mer