Næringsmiddelindustri

Er du matteknolog, kjemiingeniør eller jobber du med matforskning? Kilab har utstyret du trenger for sikker og effektiv drift i næringsmiddelindustrien. 

Frysetørker for matforskning

Frysetørking er en spennende prosess, og nyttig der man skal holde på matens holdbarhet og næringsinnhold uten å bruke konserveringsmidler eller andre tilsetningsstoffer. Denne 100 prosent naturlige prosessen lar seg enkelt justere på maskinen ut fra hvilke behov du har. 

Våre frysetørkere har veldig mange muligheter for forskjellige konfigurasjoner, hvor du blant annet kan velge mellom 55 minusgrader eller 110 minusgrader i kjølefellen. Her er det viktig at du vet frysepunktet til det du skal frysetørke, så du velger riktig temperatur på kjølefellen. For å komme til en konklusjon rundt hvilken frysetørker du trenger, kan det være nyttig å stille seg noen kritiske spørsmål: 

  • Hvor stort antall prøver skal frysetørkes av gangen?
  • Hva er det totale volumet av prøvene?
  • Hvilken størrelse bruker du på beholderne/brettene til prøvene?
  • Hva er volumet i hvert enkelt rør?

Du kan også velge mellom forskjellige størrelser på vakuumpumpen og kjølefellen, og ulike tilkoblinger for å utføre selve frysetørringen. Les mer om hvordan du velger riktig frysetørkee her.

Matforskning på riktige arbeidsbenker

Vårt System A, som innholder alt fra arbeidsbenker til hyller og skuffer, kan enkelt brukes til de aller fleste områder. System C kan fungere som et supplement til system A, men du kan også velge å bruke det som egen laboratorieinnredning. Med dette systemet får du bedre utnyttet sitteplassen mellom underseksjoner, der det skal jobbes lenge av gangen i skrivebordshøyde. 

System K leveres helt uten bein, som verdsettes av mange brukere. Dette lar seg høydejusteres og arbeidsbenken kan benyttes både ved sittende og stående arbeid. Dette har ergonomiske fordeler, samt tillater stor variasjon av arbeid som utføres ved benken. 

Vi i Kilab er spesialister på laboratorieinnredning. Vi leverer komplette, logiske løsninger til din arbeidsplass. Alle produktene vi leverer er av høy kvalitet, og utviklet for å sikre optimale og tilpassede arbeidsforhold. Dersom du er på jakt etter nytt utstyr til arbeidsplassen, ta kontakt med oss her