Hjem / Referanser / Hemispherian rangerer Kilab aller øverst

Hemispherian rangerer Kilab aller øverst

Kilab sto for både designet og leveransen på det nye laboratoriet til Hemispherian.

Hemispherian er et pre-klinisk farmasøytisk selskap, grunnlagt i 2020. Etter noen år i Forskningsparkens biotek-inkubator og leie av lokaler i kontorbygget Parallell, ble det besluttet å bygge en egen lab. Kilab sto for både designet og leveransen, og laben ble bygd på kun to uker. 

Et biotekselskap trenger mye plass både på laboratoriet og på kontoret. I et lokale på 550 m² har Hemispherian dedikert en tredjedel av plassen til laboratoriet, som består av flere rom: et område for hovedlaboratorium og et område for cellekultur, der alt det sterile arbeidet utføres, samt vaskerom og lagerrom. Kilab sto for hele leveransen.

– Vi sa til Kilab: «Vi trenger disse fire rommene. På cellekulturlaben trenger vi så og så mange inkubatorer, kjøleskap og arbeidsbenker», og deretter ba vi dem om å lage et design. Det var samme fremgangsmåte for alle rom. Vi spesifiserte hvilket utstyr som trengtes og antallet arbeidsplasser, og Kilab designet det hele med utstyret integrert, forteller Terezia Prikrylova, Cheif Operating Officer i Hemispherian. 

Ble anbefalt Kilab

Tanken om å bruke Kilab kom etter en anbefaling fra Pre Diagnostics, et annet biotekselskap som var strålende fornøyd med laben Kilab bygde for dem. Men først tok de kontakt med flere leverandører for å se hva de kunne tilby. 

– Vi tok en runde for å se hva som var tilgjengelig, hvilke ideer de hadde, hva kostnaden ville bli, hvor raskt de kunne levere og kvaliteten på utstyret. Kilab viste seg å være vinneren, og jeg er veldig fornøyd med valget, sier Prikrylova.

De beste løsningene

De flyttet inn til et helt tomt lokale, og bortsett fra lys i taket og faste punkter for vann og avløp som begrenset hvor de kunne plassere vegger,  var det fritt fram å designe laben slik de ønsket. Prikrylova hadde aldri designet en lab før, og hun satte stor pris på Kilabs ekspertise og innspill i prosessen. 

– Det var tydelig at de har gjort dette mange ganger før. Jeg hadde visse ideer om hva jeg ønsket og trengte, men deres løsninger var bedre. De pekte alltid ut om det fantes en bedre løsning enn det vi hadde foreslått, forteller hun. 

Men leveransen var ikke uten utfordringer. På grunn av måten bygget er konstruert og stor variasjon på rommenes form, samt støttepilarer midt i rommet, var det nok av ting å ta hensyn til. 

– Det er ikke et eneste hjørne her som er 90 grader, og veggene er diagonale. Det gjorde alt litt vanskeligere, og var nok nytt og utfordrende for Kilab, men de fikk det til å fungere. Når vi først hadde blitt enige om den riktige planløsningen, ble laben bygd på to uker, sier Prikrylova.

Kilab hjalp med finansieringen

For å finansiere den nye laben, brukte Hemispherian Kilab Leie, en gunstig leieavtale Kilab tilbyr alle sine kunder, som gir muligheten til å oppgradere laben underveis i leieperioden, til et fast månedlig beløp. Dette er en trygg investering som hjelper unge bedrifter å finansiere drømmelaboratoriet.

– Som et ungt selskap er det veldig viktig med gode leiebetingelser, og Kilab Leie var en av de store grunnene til at vi valgte Kilab. Vi hadde egentlig to veldig gode kandidater, og vi ba begge selskapene om å gi oss et tilbud på en leieavtale og forklare hvorfor vi burde velge dem, fra et økonomisk perspektiv. Kilab svarte raskere og bedre for seg enn det andre selskapet, så det var en enkel beslutning å gå for dem, sier Prikrylova. 

– Dette var helt eksepsjonelt

Hun er strålende fornøyd med samarbeidet og mener Kilab er i særklasse hva gjelder kommunikasjon og oppfølging. 

– Jeg kan ikke si noe annet enn at dette var helt eksepsjonelt. Jeg har kommunisert med mange leverandører om alt fra installasjon og diverse instrumenter, og jeg rangerer Kilab aller øverst. Selv etter at leveransen var ferdig, brydde de seg genuint om hva vi mente og om det var noe vi ønsket å forandre. Alt i alt var dette en flott erfaring og et veldig effektivt samarbeid, og jeg vil absolutt anbefale Kilab til andre, avslutter hun. 

Trenger du en ny lab? Ta kontakt med Kilab, eller fyll ut kontaktskjemaet under, så kontakter vi deg!