Hjem / Referanser / Bygde ny lab med Kilab

Bygde ny lab med Kilab

Pre Diagnostics involverte Kilab tidlig da de skulle bygge sin nye lab.

Tre år etter at bioteknologiselskapet Pre Diagnostics etablerte seg i Forskningsparken, hadde de vokst ut av laboratorielokalene de leide. Det var på tide å finne noe eget, men ingen eksisterende laboratorier var et naturlig neste steg for dem. Derfor valgte selskapet å bygge sin egen nye lab, og det med hjelp fra Kilab. 

Pre Diagnostics, som utvikler biomarkører mot nevrodegenerative sykdommer, har vokst seg til å bli et selskap på åtte personer, der fem stykker jobber på selve laboratoriet, med fokus på Alzheimer og Parkinsons sykdom. Det krever et romslig laboratorium med god plass til arbeidsbenker, avtrekksskap, oppbevaring og utstyr som ultrafryser, brannsikkert kjemikalieskap og vask. 

– Vi fikk tilgang til et ganske stort lokale hvor vi kunne sette opp veggene slik vi ønsket og tilpasse etter våre krav og behov. Vi bestemte oss tidlig for å velge Kilab, for vi så at de var erfarne og flinke til å komme med innspill, sier Line Amundsen, laboratoriesjef i Pre Diagnostics. 

Involverte Kilab tidlig

I startfasen var det først og fremst utstyr Pre Diagnostics skulle ha fra Kilab, men bestillingen utvidet seg etter hvert til å inkludere hele innredningen. 

– Vi fant ut at Kilab tilbød så mye mer enn bare utstyr, og siden de var med tidlig i prosessen, var det en enkel avgjørelse å jobbe med dem videre på innredningen, sier Amundsen. 

Ved siden av tekniske krav til ventilasjon og strøm, er det også mange arbeidshensyn å ta for at de ansatte skal kunne jobbe effektivt, ergonomisk og i henhold til laboratoriesikkerhet. Her var Kilab involvert fra starten, ikke bare med selve innredningen, men også tegningen av hvor store rommene skulle være og planlegging av gunstige løsninger på laben. 

– Vi hadde ikke bygget noe selv før, så Kilab bisto med tegninger og planlegging. 

Rimeligere enn konkurrentene

I et marked med mange aktører og stort utvalg designere, trekker Amundsen frem fordelen av å ha én leverandør. Blant annet beregningen av tid og leveranser drar nytte av dette. Den dagen laben var ferdig innredet, var også alt utstyret ferdig installert av Kilab. Dette var spesielt viktig for driften av dypfryseren. 

– Dypfryseren ble levert den samme uka som vi begynte å innrede, og var klar til bruk dagen vi flyttet inn. Det var viktig for oss, sier Amundsen.

Andre gode grunner til å bruke Kilab, var pris og fleksibilitet.

– Vi så at utstyret Kilab leverte var rimeligere enn konkurrentene. De var ikke bare gode på den praktiske delen, men også veldig gunstige på pris, forteller hun. 

Kilabs leieavtale

Etablering av nye laboratoriefasiliteter innebærer også investering i nytt og moderne utstyr. For å finansiere dette benyttet Pre Diagnostics seg av Kilab Leie. Dette er en gunstig leieavtale Kilab tilbyr alle sine kunder, som gir større økonomisk trygghet og handlefrihet, hvor man blir belastet et fast leiebeløp i måneden. 

Med Kilab Leie fikk vi tilbud om en rammeavtale med gunstige betingelser som vi valgte å benytte oss av for å finansiere utstyr som dypfryser, avtrekkskap, brannskap og trillebord, sier Amundsen. 

Fleksible løsninger

Laben de har endt opp med er på 70 kvadratmeter og med enkle, hvite flater. Det er også store glassvegger som skiller laben fra kontorområdet og sørger for en åpen og behagelig atmosfære. Glassveggene rundt laboratoriet stilte særlige krav til å kunne montere overskap direkte på benkene. Denne muligheten fikk de med Kilab. 

– Det er mange som velger IKEA-kjøkken, og vi vurderte det også ettersom det er et rimelig alternativ, men det er langt mindre fleksibelt. Det er veldig praktisk å kunne flytte på underskap selv etter hvert som plassbehovet endrer seg over tid, sier hun. 

– Det ble slik vi hadde tegnet i begynnelsen, med bare små justeringer underveis fra Kilabs side, der de kom med praktiske løsninger.

Etter at Pre Diagnostics tok kontakt med Kilab i januar 2022, brukte de våren til å designe, planlegge og bestille. Bare et halvt år senere, i juni 2022, kunne de flytte inn i sine nye lokaler. 

– Vi er veldig fornøyde. Det er ingenting vi ønsker vi hadde gjort annerledes. Kilab var helt klart riktig valg, avslutter Amundsen.

Trenger du en ny lab? Ta kontakt med Kilab, eller fyll ut kontaktskjemaet under, så kontakter vi deg!