Hjem / Artikler / Ladeskap til batterier

Ladeskap til batterier

Branner kan oppstå ved lading av litium-ion batterier. Et ladeskap er løsningen for å øke brannsikkerheten.

Batterier kommer med mange forskjellige kvaliteter. Noen er designet for å holde lenge av gangen, men brenne ut fort, mens andre må lades ofte og har en lang levetid. På et laboratorium er det ekstra viktig å benytte seg av riktige batterier, for å sikre arbeidet ditt og forebygge skade på verdifullt utstyr.

Med Battery Line 90 fra Duperthal får du optimal ladning av batterier og trygg oppbevaring. Litium-ionbatterier er blant de mest populære oppladbare batteriene, på  grunn av den høye energitettheten. De kan gi en spenning på rundt 3,5-4 volt, langt høyere enn et konvensjonelt batteri. På denne måten er de blant de tryggeste og mest pålitelige batteriene innen elektronikk. 

Les også: Kjemikalieskap
batteriskap Düperthal Battery Line 90Battery Line 90 lukket ladeskap

 

Lading av litium-ionbatterier

Det er ikke bare den høye virkningsgraden som er grunnen til at så mange bransjer omfavner litium-ionbatterier. Det er også deres store ladekapasitet. Battericellene består av en positiv og en negativ elektrode, og litiumionene flytter seg mellom disse. De forflytter seg vekselvis fra den ene til den andre retningen, avhengig av om batteriet lades eller utlades. Det kan være vanskelig å lade batteriene jo mer de nærmer seg fulladet. Dette er fordi jo trangere og vanskeligere det blir for litiumionene å finne plass, jo mer tid trengs for å frigjøre plass til ionene som er på vei over. Man risikerer også at batteriet overopphetes, og i verste fall begynner å brenne. Derfor er det lurt å ha riktig ladestasjon, både for at batteriene skal yte sitt beste, og ikke komme til skade.

Kvalitetene til ladeskapet

Düperthals Battery Line 90 er designet med en rekke sikkerhetstiltak som gjør dem til et trygt sted å oppbevare batterier, og med den riktige måten å lade dem på. Dørene kommer med sylinderlåser som hindrer innbrudd. Hyllene har strømtilførsel for lading i hvert hylleplan, med fire stikkontakter per lagringsplass. De er laget spesifikt med formålet om å bevare litium-ionbatteriets kvaliteter, både hva gjelder lading og oppbevaring. 

Sikrere ved batteribrann

Det er alltids en fare for at batteriene tar fyr, og derfor er Battery Line 90 designet med løsninger som øker brannsikkerheten. Hver hylle er isolert, så om det oppstår batteribrann i skapet sprer den seg ikke til de andre hyllene. De brannsikre dørene lukkes automatisk om uhellet skulle skje, som gjennom grundige tester har påvist optimal beskyttelse av ansatte og inventar, og man unngår tilbakeslag ved brann. Ladeskapet er nemlig lufttett, som forhindrer for store brannskader. Det er nemlig slik at litium-ionbatterier lager oksygen når elektrolyttene inni brenner. Men når de alle er brent, kan de ikke lage oksygen lenger, og da fortærer ilden oksygenet. Til slutt vil det ikke være noe oksygen igjen i skapet, da dørene er blokkert og brannen vil slukke seg selv. Dette gir skapet en stor fordel fremfor et vanlig brannskap. Se video som sammenligner et vanlig brannskap med et batteriskap her: 

Vi leverer ladeskap i en rekke størrelser, så du kan enkelt velge hva som er nødvendig for din bedrift. Les mer om ladeskap her >>