Forskningsinstitusjon

Vi i Kilab er spesialister på laboratorieinnredning. Vi leverer komplette, logiske løsninger til din arbeidsplass. Alle produktene vi leverer er av høy kvalitet og utviklet for å sikre optimale arbeidsforhold tilpasset deg. 

Skal du bygge opp en helt ny lab, utvide, eller gjøre om din eksisterende? Sammen finner vi den optimale løsningen for deg og ditt arbeid. Kilab har fleksible og modulbaserte laboratorieinnredninger som vi kan tilpasse akkurat dine behov.

Ofte kan det være en gunstig løsning å gjenbruke eller bygge om på eksisterende laboratorieinnredning. Så lenge inventaret er i god stand og enkelt lar seg forflytte til nytt lokale, er dette en løsning som er bærekraftig for miljøet, og du kan spare mye i budsjettet ved å ikke kjøpe alt nytt. 

Les hvordan Instituttet for biovitenskap på Universitetet i Oslo valgte å gjenbruke mye av sin innredning her

Kjemi

Avtrekkskap for sikkert arbeid med kjemikalier

Våre avtrekksskap har en aerodynamisk utforming som gjør at du er vernet mot kjemikalier og gasser. Skapet har en skrå front som tillater god arbeidsstilling. Med smart tilbehør kan du dessuten utnytte plassen bedre på din arbeidsstasjon.

Kjemikalieskap for sikker oppbevaring

Våre kjemikalieskap gir økt sikkerhet og smarte løsninger som gjør arbeid med kjemikalier tryggere. Hos Kilab får du forskjellige typer kjemikalieskap til hver sine formål: 

  • Syreskap for sikker oppbevaring av syrer og andre etsende produkter
  • Brannskap for lagring av brannfarlige væsker
  • Giftskap som forhindrer at noe renner av ved søl

Biologi

Våre LAF-benker ligner avtrekksskapet, men egner seg best for arbeid med blant annet biologisk materiale. Klasse II for beskyttelse av operatør, produkt og omgivelser. Klasse I for operatør eller produktbeskyttelse.

Sikkerhetsbenkene har godt arbeidslys som er mulig å dimme. I tillegg er de enkle å rengjøre, og er designet spesielt for renrom.

Våre inkubatorer sørger for en optimal atmosfære for cellekulturer og mikroorganismer ved å opprettholde konstant jevn temperatur og luftfuktighet. Finnes som både CO2 og multigass.

Våre ultrafrysere er utmerket for langtidslagring, og kan fryse ned prøver til -86 °C. Fryserene er utviklet med en teknologi som minimerer energiforbruket, og kutter ned driftskostnadene dine. Alle våre modeller fra Haier har kun miljøvennlige kjølemedier (HC).

Noe prøvemateriell krever cryolagring for å oppbevares riktig. Det kan du med vår cryofryser som gjerne brukes til langsiktig lagring og konservering av biologisk materiale ned til -150 °C.

Vi i Kilab er spesialister på laboratorieinnredning. Vi leverer komplette, logiske løsninger til din arbeidsplass. Alle produktene vi leverer er av høy kvalitet, og utviklet for å sikre optimale og tilpassede arbeidsforhold. Dersom du er på jakt etter nytt utstyr til arbeidsplassen, ta kontakt med oss her